mandag 14. november 2011

Dexter

Denne lille gutten stakkars, har ikke hatt det så godt.


Han ser veldig frisk ut på bildene, men vanskelig å få fram hvor tynn han egentlig er med gråfargen hans.
 Jeg leste om hans triste skjebne på facebook, hadde ikke hjerte til å overse dette. Så jeg dro å hentet lille Dexter, og fikk vite litt mer av historien hans..

Hans første hjem må ha vært ok, for han er veldig tam og kommer overens med alt og alle -utrolig snill.
Men så denne jenta som reddet Dexter, hadde vært på en gård med dattera si og fikk lov til å holde en kanin. De reagerte voldsomt på hvor ekstremt tynn han var, og de som hadde han mente han ikke tålte kulde - ehhh javel? Hva med mat? neida, det ga dem innimellom + hele buret var fullt av avføring og nesten ikke høy(som er hovedfôret til kaniner). Og de hadde tenkt å slå han i hjel..(gråter inni meg når jeg tenker på det).
 Hun klarte selvfølgelig ikke å la denne stakkarsen vente på sin triste skjebne, så hun tok han med hjem.
 Men hun fant fort ut at dette hadde hun egentlig ikke tid til, for hun hadde flere dyr, barn, skole og jobb - noe jeg forstår veldig godt. Så hun prøvde muligheten på facebook.. Og dette så jeg, den lille engelen jeg er (må jo kalle meg selv det, når ingen andre gjør det).

Han er hentet, og vært hos dyrlegen. Alt er bra, "eneste" er at han er veldig underernært og ikke bygd opp noe muskler. Så her må det fôres opp på riktig måte.


Utforsker litt


 Med engang han hører, lukter mat er han ekstremt vill.. Det avtar vel litt etterhvert, når han skjønner at vi ikke skal sulte han i hjel..

Så han må jo ha lagt på seg litt, før han skal kastreres. Eller så går han ikke overrens med de andre her hjemme. Vanskelig å holde de adskilt, for de merker nok luktene til hverandre.
Men vi klarer det i løpet av noen uker og alt er på stell, så blir det introduksjon av alle tre kaninene - veldig spent.

Så til alle som tenker på å skaffe seg en kanin til barne sitt, tenk grundig over dette. De trenger like mye stell som hunder - hvis ikke mer. Og skal ikke sitte i et bur dag ut og dag inn!Tenk deg et så tragisk liv..


Og om du har bestemt deg, så anbefaler jeg å les denne boken som er under. Den er til stor hjelp og noe jeg absolutt burde lest før jeg skaffet meg en kanin.
Og istedenfor å kjøpe en kanin på en dyrebutikk, kontakt dyrebeskyttelsen- de har masse triste skjebner som venter på noen engler.


Ha en fin mandag!

2 kommentarer:

 1. Stakkars lille kanin. Fikk vondt inni meg nå. Noen folk burde aldri hatt dyr. Huff. Men bra du tok deg av Dexter da! :) Har selv en kanin. Dvergvedder. Vurderer å kastrere han. For han er veldig urolig om dagen. Tror han ville fått det bedre om vi kastrerer han. Og da går det jo muligens å skaffe seg en til. Så han får selskap. :)

  SvarSlett
 2. Hei skjønne Cecilie ღ
  - DU er en reddende ENGEL ღ - og det skulle
  vært flere som deg ღ ღ ღ stakkert lille søte
  Dexter, trist å lese slikt - men veldig godt
  å høre at han ble reddet ღ du er en engel...
  Stor klem fra Mettemor :)

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin