mandag 27. juli 2009

Oppskriften til Gulrotsuppe


Nam nam denne suppa her anbefales på det sterkeste!!Den er utrolig god og er sunn, masse smaker og fargerik!

Ingredienser;
  • 300 g renskåret svinnekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 1/2kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk løk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong ( utblandet)
  • 1 dl kesam 1 %
  • 1 ts salt
  • 1/2 pepper
  • 1/2 stk purre

Slik gjør du:

  1. Skrell 1 kg gulrøtter og potetene og kutt dem i små biter. Finnhakk løk/hvitløk.
  2. Surr løk i margarin/ olje til det er gyldent. Ha i gulrøtter og poteter. Hell over kraft. La det koke i ca 10 - 15 min til grønnsakene er møre. Skjær i mens resten av gulrøttene i tynne skiver.
  3. Kjør suppen glatt i foodprosessor eller med stavmikser.
  4. Kok opp suppen. Ha i resten av gulrøttene og purre. La det koke i 5 minutter til de er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.
  5. Fres svinnekjøttet raskt i varm panne i 2 - 4 minutter og dryss på salt og pepper. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen.





(hvis du syntes suppen blir for tykk ha i litt mer vann, og hvis du vil ha den tykkere poteter. Jeg liker at suppen er litt tykk Så jeg har oppi mere poteter enn det det står på oppskriften. )

4 kommentarer:

  1. Mmmm, takk for oppskriften! :-) Den så kjempegod ut!

    Klem J

    SvarSlett
  2. Takk for oppmuntrende ord;)
    Skal ikke være lett i denne verden gitt;)
    Men jeg vet at det kommer til å bli bedre, så da er det bare å holde hodet over vannet og stå på;)
    Gulrotsuppen er jeg ikke helt sikker på er min gate...hmmm
    Sikkert godt:)
    Klem fra Maja

    SvarSlett
  3. Den suppen har jeg virkelig lyst å prøve. Jeg er en skikkelig suppehøne, og tror den faller i smak!

    Klem Ann<3

    SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin